Om uppdatering av databaser och programmoduler

Installationspaketet för programmet inkluderar databaser och programmoduler. Använda dessa databaser:

För att få fullt skydd, rekommenderar vi att du uppdaterar antivirusdatabaser och programmoduler så snart programmet har installerats.

Databaser och programmoduler uppdateras i etapper:

1. Programmet börjar uppdatera databaser och programmoduler enligt de angivna inställningarna: automatiskt, på schema eller vid efterfrågan. Programmet kontaktar en uppdateringskälla som lagrar ett uppdateringspaket för antivirusdatabaser och programmoduler. För att slutföra installationen av uppdateringspaketet för programmoduler måste datorn startas om.
  2. Programmet jämför de befintliga databaserna med databaser tillgängliga på uppdateringskällan. Programmet hämtar om databaserna är olika, de saknade delarna av databaserna.

Programmet använder sedan uppdaterade databaser och programmoduler för att söka igenom datorn för virus och andra hot.

Uppdateringskällor

Du kan använda följande uppdaterade källor:

Särskilda beaktanden vid uppdatering av antivirusdatabaser och programmoduler

Uppdatering av antivirusdatabaser och programmoduler omfattas av följande begränsningar och detaljer:

Installera ett uppdateringspaket

När ett uppdateringspaket (patch) tas emot, installerar programmet det automatiskt. För att slutföra installationen av ett uppdateringspaket måste du starta om datorn. Programikonen i aktivitetsfältet visas i rött, och fönstret Kaspersky Anti-Virus Aviseringscentral påminner dig om att starta om datorn tills du gör detta.